- Thank you received: 0
MIT campus
- Szóval Lexi, az els?dleges feladat túlélni... És megoldani, hogy Crystal se kerüljön nagy bajba. Oké?
---
Gina oldalán is történnek az események. Az els? egy levél Azuminak amikor értesül a helyzetr?l.
"Szia Azumi, Gina vagyok, szerintem Aika már említett engem.
Megkért, hogy próbáljak meg besegíteni Inside View ügyben. Mivel a kérés nem ért egészen váratlanul, ezért akad pár cikkem már készenlétben amit átdobok. Ezeket remélem nem kell nagyon átfogalmazni ahhoz, hogy m?ködjenek. Ha tetszik leközölheted, ha nem tetszik akkor nem szükséges. Rendben?"
Az els? cikk: Démoni balesetek?
A cikk témája: Vajon a romló baleseti statisztikák mögött van természetfeletti ok? Baleset paraképesség? Megfelel? totemek befolyása?
[roll0] Észlelés kiszúrni a baleseti gócpontos térképr?l pár fontos részletet
[roll1] Stílus - Karizma
[roll2] "Megfélemlítés" (veled is történhet baleset, mit tehetsz majd, hogy elkerüld irányhoz)
[roll3] Törvényszéki orvos tudomány - a véres részletekhez
[roll4] Cikk pszichológiai hátteréhez.
[roll5] Újságírás (szakmai része)
[roll6] Nyelvi igényesség.
Ha valamelyiknél van Task pool akkor arra +1, ha valamit nagyon elszúrna akkor jöhet újradobás de ezt jelzed.
Második cikk: Szabadság vagy szabadosság?
Az alap felvetés, hogy bármely baktériumnak lehet felébredt változata, amit nehéz mágiával is kezelni. Mennyire tudna elterjedni egy ilyen betegség az orgiák környékén, és mennyiben több más társaság környékén. Terjedési modellek, felébredt betegségekr?l történetek, CDC tanulmányok, pár irodalmi idézet. És komoly üzenet arról, hogy "milyen házba is menj", vagy "hova kerüljön a gyereked". Nyilván az íziszesek közül a kurvásabbra nem hat, de a komolyabb, normális számára akár gondolatébreszt? olvasmány is lehet. De nem egy-egy házat népszer?sít / támad, hanem a jelenség kapcsán tesz oda egy kis mindennapi horrort. És jelzi, hogy a szabadságból szabadosságot akár az ellenség (mint idol) követ?i is csinálhatnak, plusz a csábító követ?i.
[roll7] Megfelel? adatok kiszúrésa adat tömegben
[roll8] Stílus - Karizma
[roll9] "Megfélemlítés"
[roll10] Leadership (pozitív értékek melletti lelkesítés)
[roll11] Orvos tudomány - Betegségek terjedési modelljei, potenciális következmények, tünetek, stb
[roll12] Cikk pszichológiai hátteréhez.
[roll13] Újságírás (szakmai része)
[roll14] Nyelvi igényesség.
[roll15] Idézetek (irodalom) - [roll16] Task pool ha lehet - Itt a remek memóriájával is él
[roll17] Latin - Orvosi témához nem árt a latin szöveg, ezt kicsit fel is b?víti
[roll18] Cherokee - Keres legendát betegség démonokról, stb. az indiánoknál is...
Ezen kívül megy vagy egy tucat "stock" cikk ami fotók + klasszikus profil jelleg?. Ez a "meztelen n? és amit róla tudni kell" cím? megoldás.
Valamint 2-3 kész rejtvény. A stock dolgok persze jóval korábban elkészültek, azok nem frissek.
Ezek után megy egy levél Amy felé:
"Szia,
Gondolom, ha már elfogadtad az ajánlatot akkor alig várod, hogy megtudd milyen bulikat csapunk. Nem tudom, mennyire szeretsz olvasni. Én Agatha Christie m?veit igencsak szeretem. Ott is láthattál, meg a trid filmeken is olyan jelmezes bulit, ami mögött volt egy játék, mondjuk nyomozósdi, és némi történet. Így nem mindig ugyanaz lesz a feladat, hanem tényleg sokféle lehet látványvilág és zenei világ kapcsán is, ha jól tudom akkor te is szereted a változatosságot. A story megírásán els?sorban Jeff dolgozik. Zenészekb?l igyekszünk többet is hozni, lehet szép nagy csapat. Az els? bulin klasszikus detektív történet lesz, a másikon pedig egy kicsit Lovecraft féle történetekre hajazó, nyomozgatós, természetfeletti horror, de csak lightosabb változatban."
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Inkább takarékra teszem magam. Nem akarok a társaim közül senkit sem megölni. Maradjunk ennyiben." ugorja át a válaszokat az egésszel kapcsolatban. Gyanítod ennyibe telt neki fölhúznia a pajzsait, csak mostmár nem tüskésen, de áthatolhatatlanul tükörsimán. Azt ugyan nem hiszed, hogy leszbipicsásan akart viselkedni, vagy l akart volna tesztelni, s?t azt sem, hogy csalódást okoztál volna neki, mert ahogy kiveszed nem is várt mást, csak azt nem tudod, hogy e mögé azt teszi, hogy t?led, mint embert?l vagy t?led, mint katonától. Lexi még mindig egy rejtély és ha nem ütsz valahogyan egy újabb rést a páncélzatán, az is marad.
-"Nem hiszem, hogy a Renrakunak sejtése volna arról, hogy az a kondicionálás nincs a helyén és amúgy is, arról sem, hogy ki fejthette meg az árnyvadászokon kívül. Mert a módszerek a Mátrix underground részén elég komolyan terjengenek és mind igen hatékonyak. Az más kérdés, hogy mind egy pokoljárás, de azt nem kell tudniuk, hogy mi szedte le. A ruszkik meg a saját dolgukkal vannak elfoglalva és nem hiszem hogy bármi erre utalót találnának a telefonhívásainkban. Nem err?l beszélgettünk, de még teória szintjén sem. Soha el? se került. Hacsak ki nem szivárogtattátok, nem is sejtik, hogy kit?l és mikor és mi mindent tudtam meg, s?t egyáltalán megtudtam-e valamit."
-"Kell valami a szervezéshez amit meg tudnék oldani, vagy teljesen kiütöttél bel?le, mert nem tudtad, hogy hazajövök-e még élve? Csak hogy tudjam, hogy mire készüljek."
~~~
"Szia!
Ezeket úgy ahogy vannak fogom lehozni, de a neved vagy Aikáét mögé fogom tenni. Idegen tollakkal nem ékeskedünk.
M. Azumi"
~~~
"Szia!
Valamennyire beavattak az els?be, a díszletek és az egyebek okán. Azt hiszem hirtelen nagyon sokat kell majd olvassak, mert ezeket bevallom, de sosem olvastam még, de a filmeket sem láttam, most viszont munka, úgyhogy muszáj lesz. Majd megpróbálok valami akkorit alkotni hozzá, de mivel azt a kort sem szerettem tényleg nagyon sokat kell most m?vel?djek. Nem gondoltam, hogy üresr?l kell majd induljak, ráadásul Jeffel is sokat kell majd egyeztessek, ha már ? írja az egészet. Lovecraft már talán, az nagyon híres, másnem a gengsztertörténetek kora miatt, de még mindig nagyon régi nekem. Sajnálom, de világ életemben science-fiction rajongó voltam.
Amy"
Csapat riadó!
---
Gina pedig megjegyzi Azuminak:
"Nekem bármelyik megoldás a jó lenne, de szerintem Aika sem ékeskedik más tollával."
Majd Amy-nek:
"Majd kitalálunk valami Sci-Fi bulit is valamikorra"
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
Itt ha eddig veszett coyote-ra gondoltál volna, most gyorsan módosítanád a megítélésedet Pókra, Lexi ugyanis a titokzatosságával, a terveivel és a modorával tökéletesen beleillik Pók látókörébe. Ha nem tudnád, hogy a hermetikus utat követi, biztos volnál benne, hogy Pók hálóját szövi. Azt sem tudod, hogy itt ha totemek csapnak össze, kik csaphatnak össze, de ha Lovecraft jár a fejedben, akinek a történetei sorozatosan el?jönnek, akkor Atlach Nacha a pók aki a rémálmok hálóját szövi tökéletesen ide illik.
-"Hála a professzornak együtt összeraktuk a dolgot, lehet?leg úgy, hogy a mostani csoportomra is maradjon id?m és kutatni is tudjak. Nálad viszont nem tudom, hogy mit lehetne kutatni, hacsak nem azt akarod, hogy dokumentáljam és adjam ki a cégetek alatt a módszert, amivel minden komolyabb nehézség nélkül le lehet venni a Brainlockot. Azt szívesen megtenném, de csak azért, hogy láthassam Mrs. Renraku képét. Azumi ha megnézte azt az adathalmazt, amit a memóriájában talált, akkor már sejtheti, hogy mi a lényeg. Ha arra nem vette a fáradságot, hogy elemezze, akkor meg gratula. Pedig kimondhatta volna azt is, hogy ? találta ki. Akkor aztán a szülei nem tudtak volna mást mondani, mint hogy "ügyes kislány". Ha jól tudom náluk is probléma az, hogy nem tudják rendesen leszedni."
-"Nem mondod, hogy valaki megint megtrükközte a ZH-t... Akkor inkább el?re befizetem az UV díjat és be sem megyek. Semmi értelme sincs ha úgy is ismételni kell."
~~~
"Nekem viszont válasz kell, de gyorsan, miel?tt kimenne a nyomdába. Fölvállalod a neved, vagy Aikát akarod a cikk mögé?
Azumi"
~~~
"Egy szimpla kicsit X-aktás ügysorozat is jó volna, abban van elég sci-fi, f?leg ha a William Gibson által írt részeket vesszük alapul és természetfölötti horror is akad benne. Viszont a rendez? azzal aratott sikert, azzal futott be az X-akták, hogy azt mondták neki, hogy szinte minden rész legyen es?s, vagy borult id?ben forgatva. Ezért forgattak egy csomót New England környékén. Aztán mentek át Vancouverbe az erd?k közelsége miatt. Viszont az éghajlat pont megfelel a hangulatnak, nem?
Amy"
Csapat riadó!
- Csak éppen, hallottam mit is tett a hölgy és hogyan. Bizonyára tudod, szellemek, totemek sok dologban tudnak segíteni, de az ilyen segítségnek sokszor van ára. Mi történik akkor, ha egy hermetikus mágus sámánok kellékeit használva úgy kér segítséget egy totemt?l a vizsga ügyében, hogy azt várja, érdemi munka nélkül legyen meg a vizsgához szükséges tudás, nem tisztességes módon... De a dologért gyakorlatilag mindent felajánl. Az életét is. Anélkül, hogy pontosan tudná mit csinál, vagy oda figyelne, mert ? csak felhasználná a lehet?séget, a szellemek, a totemek nem érdeklik? Közbeavatkozni nem lenne helyes. De nem is állnék Macska és a vacsorája közé. A hasonló spirit pactok viszont tilosak, az így szerzett trükkkös tudással kikerülni a szabályos tanulást csalás. És ki tudja hány módon lesz ez még segédeszköz. De ezúttal nem professzorok szabják ki a büntetést.
Gina Azuminak: "Felvállalom."
Gina Amynek: "Oké, ilyenen is gondolkodom"
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Ha jól tudom a mágikus világ egyik segítsége a beavatás. Az is sok mindent biztosít a számodra, olyan a metasíkokról származó tudász, amihez nem volna hozzáférésed egyébként és egy bizonyos új látásmódot. Ez meg ugye logikus, hogy nem okoz problémát, akkor sem ha sámán csinálja. Az más kérdés, hogy ha valaki meggyalázza egy vallás szent dolgait, akkor ne csodálkozzon, ha az visszaüt."
-"A spirit pact-ek ha jól tudom a Faustus miatt tilosak. Volt ott elég probléma a múltban a sátánistákkal. Most is van, de legalább lecserélték az ördögimádókat a luciferánusokra. Az kevésbé militáns ágazat."
Csapat riadó!
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Egyebek
-
Versenyek
-
Karaktert Alkotunk - Verseny
- Első forduló - Gorviki szépség - Koncepció - Július 22 hétfő
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?